Menu
Your Cart

Нови заглавия

,,Учениците на г-ца Цвета"
New Hot
,,Учениците на г-ца Цвета" е книжка, посветена на децата със специални потребности, написана в достъпен формат за малки и големи. Тя е книжка с мисия, да вдъхнови децата със затруднения да мечтаят и с мисия да помогне на техните съученици да общуват по-лесно с тях. Събрани са истории от..
12.00лв.
Аутизъм. Подходи и стратегии за въздействие
New Hot
Монографията разглежда същността на аутистичния спектър, неговите характеристики, описва някои скали и оценъчни процедури, чрез които възможно най-рано и най-точно да се извърши поставянето на диагноза. Особено внимание се обръща на различните съществуващи стратегии, подходи и програми и методики на..
30.00лв.
Биографична книга на проф. Радулов: Моите два паралелни свята
New Hot
Без романизиране искам да разкажа за моя живот не само защото той вероятно ще бъде интересен за много хора, но което е по-важно - спомените ми ще помогнат на тези, които ме познават и които не ме познават, да проникнат в много от чертите на моя характер и да се опитат да разберат моите действия. Ще ..
25.00лв.
Брайлово ограмотяване и мултиграмотност
New Hot
Днес се налага обновяване на методите и средствата за ефективно ограмотяване и инструментариума за измерване на четивните постижения, за да може да определим резултатите от практическото усвояване на брайловото писмо, визирани от един по-съвременен ъгъл. В тази книга брайловото ограмотяване се разгл..
22.00лв.
Взаимодействие между родители и специалисти в образователната система - клинични перспективи и консултативни подходи
New Hot
Авторите на монографията "Срещата между родители и специалисти в образователната система - клинични перспективи и консултативни подходи", д-р Николай Бонев и д-р Петя Варчева са клинични психолози, осъзнали трудната област на детската психопатология. Монографията е резултат от срещата им с трудности..
15.00лв.
Детерминанти в достъпа до образование на деца и ученици със специални образователни потребности
New Hot
Монографията има за цел да разгледа детерминантите в достъпа до образование на деца и ученици със специални образователни потребности, да представи един нов прочит на включването на тази група деца в предучилищното и училищното образование от гледна точка на организацията и компонентите на достъпа д..
15.00лв.
Ефективно използване на слабото зрение
New Hot
Появата на първото издание на тази книга през 1995 г. постави основите на обучението на деца и възрастни по дисциплините "Зрително подпомагане" и "Зрителна рехабилитация". След това у нас се появяват редица статии и едно ръководство върху зрителната рехабилитация на възрастните от Радулов и Божилова..
22.00лв.
История на педагогиката на зрително затруднените
New Hot
В книгата ще бъде проследено историческото развитие на обучението на зрително затруднените от древността до наши дни, като съзнателно, доколкото е възможно, ще се избягва сливането на педагогически аспекти със социалните проблеми, тъй като са различни области, въпреки очевидната им свъраност.Този уч..
22.00лв.
История на учебното дело на зрително затруднените  в България
New Hot
Появата на книга с подобно заглавие няма да изненада специалистите по обучение и рехабилитация на зрително затруднените, както и специалните педагози, защото това е резултат от натрупания у нас повече от 100-годишен опит, но би предизвикала известно учудване у широк кръг читатели, тъй като разглежда..
20.00лв.
Кариерно развитие на хората с увредено зрение
New Hot
Основното нещо, чрез което се осмисля човешкия живот е трудовата дейност, която има изключително много измерения.  В нашето съвремие никой не се съмнява, че хората със зрителни увреждания като част от общата популация на хората в неравностойно положение с дейността си могат да допринасят в мног..
18.00лв.
Мобилно работно място за деца и ученици със специални образователни потребности
New Hot
Мобилното работно място е разработено за деца и ученици, които се нуждаят от помощ при организирането на деня си. Поставете на бюрото, за да намалите разсейването и да подобрите концентрацията. Това помощно средство е чудесен инструмент за всеки ресурсен учител, психолог или логопед, който чрез ..
68.00лв.
Приобщаващо образование и организация  на подкрепяща среда
New Hot
Приобщаващото образование и организация на подкрепящата среда е монографична книга основана на защитена дисертация на Калоян Дамянов през 2012 г. Като пряк участник в процеса по формиране на новите български образователни политики в процеса на формиране на новите български образователни политики..
15.00лв.
Показани 1 от 12 | 32 (3 Страници)