Menu
Your Cart

Проф. Владимир Радулов

Брайлово ограмотяване и мултиграмотност
New Hot
Днес се налага обновяване на методите и средствата за ефективно ограмотяване и инструментариума за измерване на четивните постижения, за да може да определим резултатите от практическото усвояване на брайловото писмо, визирани от един по-съвременен ъгъл. В тази книга брайловото ограмотяване се разгл..
22.00лв.
Ефективно използване на слабото зрение
New Hot
Появата на първото издание на тази книга през 1995 г. постави основите на обучението на деца и възрастни по дисциплините "Зрително подпомагане" и "Зрителна рехабилитация". След това у нас се появяват редица статии и едно ръководство върху зрителната рехабилитация на възрастните от Радулов и Божилова..
22.00лв.
Биографична книга на проф. Радулов: Моите два паралелни свята
New Hot
Без романизиране искам да разкажа за моя живот не само защото той вероятно ще бъде интересен за много хора, но което е по-важно - спомените ми ще помогнат на тези, които ме познават и които не ме познават, да проникнат в много от чертите на моя характер и да се опитат да разберат моите действия. Ще ..
25.00лв.
История на педагогиката на зрително затруднените
New Hot
В книгата ще бъде проследено историческото развитие на обучението на зрително затруднените от древността до наши дни, като съзнателно, доколкото е възможно, ще се избягва сливането на педагогически аспекти със социалните проблеми, тъй като са различни области, въпреки очевидната им свъраност.Този уч..
22.00лв.
История на учебното дело на зрително затруднените  в България
New Hot
Появата на книга с подобно заглавие няма да изненада специалистите по обучение и рехабилитация на зрително затруднените, както и специалните педагози, защото това е резултат от натрупания у нас повече от 100-годишен опит, но би предизвикала известно учудване у широк кръг читатели, тъй като разглежда..
20.00лв.
Кариерно развитие на хората с увредено зрение
New Hot
Основното нещо, чрез което се осмисля човешкия живот е трудовата дейност, която има изключително много измерения.  В нашето съвремие никой не се съмнява, че хората със зрителни увреждания като част от общата популация на хората в неравностойно положение с дейността си могат да допринасят в мног..
18.00лв.
Социални проблеми на слепотата и слабото зрение
New Hot
Без изцяло да се игнорират проблемите на обучението и рехабилитацията на зрително затруднените, тази монография ни потапя в една проблематика, обременена с предразсъдъци, митове, легенди, суеверия и възхищения, които стигматизират близо 200 милиона от населението на земята. Слепотата и слабото зрени..
25.00лв.
Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)