Menu
Your Cart

Мотивация за неагресивно поведение

Мотивация за неагресивно поведение
New Hot
Мотивация за неагресивно поведение
9.00лв.

    „Мотивация за неагресивно поведение“ е методическо ръководство за учители, което цели да подкрепи процеса на формиране на социални умения, като средство за превенция на агресивните прояви сред учениците.

    Тренирането на социални умения има за цел да извади учениците от групата на наблюдателите и те да станат активни участници в справянето с проблема.Овладяването на социални умения също така, подкрепят подрастващите в тяхната социална адаптация в групата на връстниците и извън нея.

    С този текст искаме да задълбочим познанието за процеса на управление на агресивното и предизвикателно поведение чрез използване на обучителни програми. Тренинговата програма подчертава важността на груповите процеси, емоционалното състояние и средата на учениците.

 

За автора:

Александър Кръстев е университетски преподавател и доктор по педеагогическа и възрастова психология. Действащ психолог в регионален екип за подкрепа на личностното развитие. Обучител по ранно детско развитие и професионално прегаряне при помагащите специалисти. Водещ на работилници за родители и обучител по програма „Заедно от детската градина“ на УНИЦЕФ. Има редица изследвания и публикации свързани с педагогическата психология.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.