Menu
Your Cart

Помощникът на учителя в приобщаващото образование

Помощникът на учителя в приобщаващото образование
New Не е наличен
Помощникът на учителя в приобщаващото образование
5.00лв.

    Учебникът „Помощникът на учителят в приобщаващото образование“ от Калоян Дамянов представя най-важните теоретични концепции и практически аспекти от работата на тези нови за нашата страна специалисти. Подробната и разнообразна информация, както и включените реални случаи с коментар го правят уникално по рода си издание за българския книжен пазар.

    Учебникът е предназначен за обучение на нови помощници на учителя от регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, но със своя практически характер би бил изключително полезен също и за студенти от педагогическите специалности, за общообразователни и ресурсни учители, както и за родители, които работят съвместно с помощник на учителя за създаване на приобщаваща образователна среда, осигуряваща подкрепа за личностно развитие на деца с различни допълнителни образователни потребности.


За автора:

    Калоян Дамянов е доктор по специална педагогика и магистър по интеркултурно и екологично образование в училищата от Ca' Foscari University, Венеция, Италия. Завършил е стипендиантска програма на правителството на Сингапур за качество на образованието.

    Той е национален координатор на Европейската агенция за специални потребности и приобщаващо образование за България. Директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - София-град . Член на работната група, предложила държавния образователен стандарт за приобщаващото образование. Учредител и първи председател на Национална асоциация на ресурсните учители - България. Води курсове в СУ "Св. Климент Охридски", ПУ "Паисий Хилендарски" и НБУ.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.